17,2396$% 0.07
17,5806€% 0.1
20,6846£% 0.66
963,98%0,15
15.604,77%-0,80
15.604,77%-1,25
1.742,90%0,27
%
351876฿%0.77569
862.67Ł%-0.38263
20426Ξ%3.44669
5.69%2.09364
17.25$%0.13834
Ertürk, emeklilik fonlarındaki getiriler nedeniyle BES’in hem geleceğe yönelik ihtiyaçlar için para biriktirmek hem de birikimleri iyi değerlendirmek için kullanılır hale geldiğini vurgulayarak, “BES fonlarındaki yüksek getiriden istifade etmek için sisteme gelenler var. BES fonlarının ortalama getirisi son bir yıllık dönemde enflasyonun bir hayli üzerinde gerçekleşti. Bazı fonların getiriler açıkçası yüzde 50’nin üzerine kadar çıktı” şeklinde konuştu.
DENGELİ FON
Yılmaz Ertürk, 2021 yılı getiri beklentileri hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi: “2021, öngörmediğimiz riskler olmazsa iktisadi açısından daha iyi geçecek. Dolayısıyla varlık fiyatlarında farklılaşmalar olabilir. Sabit getirili enstrümanların getirileri bu sıralar yükseldi. Merkez Bankası’nın son politika faizinde aldığı kararlardan sonra gerek mevduata gerek tahvil bono tarafında getiriler yükselmiş oldu. Bu açıdan bakıldığında sabit getirili enstrümanların 2021 yılında daha iyi performans göstereceğini düşünüyorum. İktisadi konjonktür büyümeden yana olacağından; şirketlerin performansına yansıyacaktır. Bu da hisse tarafına olumlu yansıyacaktır. Yabancı paraya endeksli enstrümanlarda ise örneğin, altın gibi ya da eurobondlar tarafında muhtemelen getiriler 2020 düzeyinde olmayabilir. 2021 yılında dengeli fon sepetlerinin iyi performans göstereceğini düşünüyorum. 2020 yılında altının, kamu dış borçlanma senetlerinin payı çok ciddi artmıştı. Şu andaki beklentiye bakıldığında 2021 yılında bunların ağırlıklarında bir miktar azalma olacak gibi görünüyor.”
Türkiye’de bal üretimi 110 bin tona yükseldi… Milyar dolarlık bal
Liseli gençlerden duygulandıran davranış: Ayağı kırılan kediyi para toplayıp ameliyat ettirdiler
TRT dizisi ‘Hz. Mevlana’nın çekimleri başladı: Mevlana dizisinin oyuncuları kimler?
İşte iPhone 13’ün Türkiye fiyatı ve özellikleri
Zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeşin hikayesi….
Yemekler Yasemin Özilhan’dan
Mehmet Ali Erbil: Paramın hesabını ilk eşim Muhsine tutar
AKS sonuçları açıklandı mı? AKS sınav sonuçları için MEB’den 15 gün açıklaması
Koç Holding CEO’su: Ayak direyenler için bir gelecek yok
Çin kripto paralarla ilgili tüm işlemleri yasakladı
Bim’in ardından Ülker’den de ‘fahiş fiyat’ çıkışı: Milletin aklıyla alay etmeyin!
15 yaşındaki kızla ormanda bulunan işçi serbest bırakıldı
Din kültürü öğretmeni derste Alevi öğrencileri hedef almıştı… Soruşturma başlatıldı
28 Ekim tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim tatil mi?
Faik Öztrak: Ülkemizin dış borç yükü beyler New York’ta gezerken, 49 milyar lira arttı
Ali Babacan: Bu kadar akıl ve bilim dışı bir ekonomi yönetimi görmedim
O ilimizde 339 Ev Karantinada Vakalar Patladı
Nereden çıktı bu Foy Token
Erdoğan’dan ayağa kaldıran hamle tarih verdi. Çok sayıda yasak kapıda ! Ayrıntılar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.